Söyleşi: Sosyal Medya ve Veri Görselleme

Akdeniz Üniversitesi Enformatik Bölümü bilimsel etkinliklerine devam ediyor.

25 Temmuz 2017 tarihinde saat 10:00’da Akdeniz Üniversitesi Enformatik Bölümü’nde “Sosyal Medya ve Veri Görselleme” konulu söyleşi etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe, A.B.D. Case Western Reserve Üniversitesi’nde Bilgisayar Bilimleri alanında doktora eğitimini tamamlayan Dr. Kamil TOPAL konuşmacı olarak katıldı. Günümüz sosyal medyasında insanların özel verilerinin işlenerek nasıl görsel ve ticari sonuçlara ulaşılabileceğinin yöntemlerinin anlatıldığı etkinliğe öğrenci ve akademisyenlerden katılım gerçekleşti. Etkinlikte, veri görselleme konusunda, dijital ortamlarda yayınlanan verinin ham şekilde toplanması, bu veriden anlamlı bilgileri çıkartma teknikleri ve anlaşılabilir grafik, şekil vb. görsellere dönüştürülerek sunulması yöntemlerinden bahsedildi. Etkinlik ile ilgili olarak Enformatik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fırat YÜCEL, “Sosyal medya günümüzde özellikle gençler tarafından yaygın olarak kullanılan bir mecradır. Günümüzde sosyal medyada saklanan büyük miktarda verinin işlenip elde edilen sonuçlardan çıkarımlara ulaşılması ve insanların yaşamına yararlı hale getirilmesi önem kazanmıştır. Dr. Kamil Topal tarafından gerçekleştirilen bu söyleşide, sosyal medyadaki verilerin nasıl görselleştirildiği konusunda bilgiler sunuldu. Üniversitemizin bilgi teknolojileri alanındaki derslerini yürütmekte olan Enformatik Bölümü olarak, öğrencilerimizin teknolojik ve bilimsel farkındalıklarını artırmak için bundan sonra da bilişim konusundaki etkinliklerimize devam etmeyi planlıyoruz. Konuşmacılara ve etkinliğe katılan tüm katılımcılara teşekkür ederim.” dedi. Etkinlik, Akdeniz Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fırat YÜCEL tarafından konuşmacı Dr. Topal’a katılımlarından dolayı teşekkür belgesi ve buket takdimiyle sona erdi.

Etkinliğimizin basına yansıması ve görseller;

Akdeniz Üniversitesi Kampüs - 07059 ANTALYA
Dahili : 6036