Enformatik Bölümü Laboratuvar Açılış Töreni Yapıldı

Antalya Üniversite Destekleme Vakfı tarafından Akdeniz Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanlığı’na kazandırılan son teknoloji ile donanmış bir bilgisayar laboratuvarı düzenlenen törenle açıldı.

Enformatik Bölüm Başkanlığı fuaye alanında gerçekleştirilen bilgisayar laboratuvarının açılış törenine Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Eyüp Sabri Topal, Genel Sekreter Ali Serinoğlu, Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Uluç, Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Coşar, Enformatik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fırat Yücel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Vakıf Başkanı Tunç Uluç, Vakıf olarak 1973 yılından bu yana Antalya’da eğitim öğretimin iyileştirilmesi, özellikle üniversite öğrencilerinin eğitim kalitelerinin arttırılması adına çalışmalar yapmakta olduklarını belirterek, “Son teknoloji bilgisayarlardan oluşan bir laboratuvarı daha üniversitemize kazandırmış olmamın mutluluğu içindeyiz. Üniversitemize ve tüm öğrencilere hayırlı olsun.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar ise, “24 fakülte, 11 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokulu ve 7 enstitüyle 77 binin üzerinde öğrenciye eğitim veriyoruz. Giderek büyüyen ve gelişen Üniversitemizin neredeyse her biriminde vakfın adını taşıyan bir laboratuvar, bir derslik var. Ancak Enformatik Bölümümüze kazandırdığımız bu laboratuvar üniversitemizdeki bütün öğrencilere hizmet vererek güncel teknolojileri bilinçli bir şekilde kullanabilen ve kendi alanında bu teknolojilerden yararlanabilen bir Üniversite neslinin oluşmasına katkı sağlaması bakımından ayrı bir öneme sahip. Bu bakımdan destekleri için Vakfa çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kaynak: Akdeniz Üniversitesi BHİM